Prajitura cu mango rasturnata

de Oana in Prajituri, 19 Noi 2009 | 17489 vizualizari

 

Foarte simpla, rapida, parfumata, buuuna la cafeaua de dimineata :)) Sau alaturi de un ceai, pentru cine nu bea cafea :)

 

INGREDIENTE

  • 1 fruct mango copt
  • 170 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 125 g iaurt
  • 120 ml ulei floarea soarelui
  • 170 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mango rasturnata:

Se incalzeste cuptorul, la foc mic. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt (diametru 20 cm, sau se poate folosi o forma patrata, de sufleu sau o forma rotunda de silicon- fiecare ce are :)))

Fructul de mango se curata si se taie pulpa felii subtri. Se aseaza feliile in tava.

Intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul, sarea, iaurtul, coaja de lamaie si uleiul, cu ajutorul mixerului, pana se obtine o crema fina. Faina se amesteca cu praful de copt si apoi se toarna in ploaie peste amestecul cu oua.

Se toarna aluatul peste fructe, se netezeste si se pune tava in cuptor 40 de minute, pana se rumeneste usor. Se verifica cu scobitoarea. Daca mai trebuie lasata, se acopera cu folie, sa nu se inchida prea tare la culoare.

Se lasa sa se raceasca in forma 15 minute, apoi se rastoarna pe un platou, indepartand hartia de copt cu grija.

Se presara cu zahar pudra.

Sursa: Reader's Digest "Bunatati la cuptor"

TIPS-URI

1

In aluat se pot amesteca si 30 g fulgi de cocos, pentru un gust deosebit.

2

Se poate servi cu frisca batuta sau cate o cupa de inghetata de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mango rasturnata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

epurasha2bb 1

08.04.2010, 11:52

mamaaa Oana!!! norc ca am luat obiceiul sa caut prin retetele favorite ale utilizatorileor si iaca asa am descoperit reteta, si cum eu sunt mare fan mango, e fructul cel mai pe gustul meu, si nu stiu cum de nu mi-a dat prin cap sa-l folosesc si eu la vreo tarta! am facut cu el doar salata de fructe si am mancat si asa crud sau in compot.Mersi de idee, arata super si tare as manca o felie acum la o cana de ceai!

Oana 1

09.04.2010, 13:16

Roberta, sa stii e foarte buna praji, pandispan cu mango

alinutzika 1

18.08.2011, 22:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie si mere caramelizate